محل تبلیغات شما

در آن ارزیابی شتاب زده گفتم که بیرون کشیدن علوم انسانی از دل پیش فرض های اسلامی خیلی حرف دارد، در این نوشته کمی از آن حرف ها را خواهم زد. ادعای شماره4 آن نوشته این بود:

با پیشفرضهای برآمده از مبانی دین اسلام نظریه های علوم انسانی اسلامی را تدوین می کنیم.

1- پیش فرضها از کجا می آیند؟

فقط قرآن؟ حدیث؟ فقط احادیث نبوی و معصومین؟ اولیا و علما چه؟ آیا پیش فرض‌های مستخرج از نظرات ابن سینا و جرجانی و فارابی یا  شیخ مفید، شیخ صدوق، مرحوم کلینی و علامه مجلسی هم منبع پیش فرض علوم انسانی اسلامی اند؟

2- چه کسی پیش فرض ها را تعیین می کند؟

علمای تفسیر قرآن؟ فقهای حدیث؟ مجتهدین؟ یا دانشمند علوم انسانی اسلامی؟ اگر دانشمند علوم انسانی اسلامی با رای و نظر خود چیزی از قرآن استخراج کند چه تضمینی هست که گرفتار تفسیر به رای نگردد؟ اگر علمای تفسیر این پیش فرضها را استخراج میکنند بر اساس کدام علم این کار را انجام می دهند؟ علم استخراج پیش فرض علوم انسانی اسلامی وجود دارد؟

3- چه کسی احکام را استخراج می کند؟

احکام شرعی را مجتهد/مرجع تقلید/عالم شرع/حاکم شرع استخراج می کند که راهنمای سعادت ابدی بشر است و عمل به آن واجب و کار حکومت اجرای حدود الهی است. عالمان علوم انسانی اسلامی که قرار نیست مجتهد باشند.

4- راه سعادت کدام است؟

عمل به احکام شرع کافی نیست؟  برنامه سعادت ابدی بشر کجاست: در دل احکام شرع یا احکام علوم انسانی اسلامی؟ آیا قرار است چیزی فراتر از شرع استخراج شود؟ آیا شیخ مفید، شیخ صدوق، مرحوم کلینی، علامه مجلسی و. که مسلح به علوم انسانی اسلامی نبودند آموزه هایشان برای مسائل امروز ناکافی و دارای نقصان است؟

5- آیا ذهن عالم علوم انسانی اسلامی در مواجهه با متون دینی برای استخراج پیش فرض علوم انسانی اسلامی تهی از هرگونه پیش فرض و جهت گیری است؟

6- روش رسیدن به احکام علوم انسانی اسلامی از طریق پیش فرض های اسلامی چیست؟ همان روش علوم انسانی است؟

7- چه استدلالی برای رجحان پیش فرض های علوم انسانی اسلامی نسبت به علوم انسانی هست؟

به نظر راقم این سطور بیشتر از پیش فرض علوم انسانی اسلامی، نیّت علوم انسانی اسلامی مهم است. قشر وسیعی از عالمان علوم انسانی این مملکت مشغول اثبات امتناع علوم انسانی اسلامی اند که همین آنها را از کار دیگر بازداشته است و چه طرفه ای به از این؟!

فیلسوف دُردکش زندگی یا دردکش جاودانگی

کارآمدی فهم معنای زندگی

اقبال علوم انسانی اسلامی، ادبار فقاهت و اجتهاد

انسانی ,علوم ,اسلامی ,پیش ,احکام ,استخراج ,علوم انسانی ,انسانی اسلامی ,پیش فرض ,فرض علوم ,فرض های ,علوم انسانی اسلامی ,علوم انسانی اسلامی؟

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مدرسه خوب نگرش نو و علمی در رفع شبهات خلقت انسان